DinarDirham Special Announcement

KENYATAAN RASMI DARI CRYPTO REVOLUTIONS BERKENAAN SIASATAN PIHAK BERKUASA KEPADA “KODINAR”

29 NOVEMBER 2017

Assalammualaikum wbt, Salam hormat.

 

Siapakah KODINAR ?
KODINAR ialah sebuah koperasi yg telah di lantik oleh syarikat Dinardirham di awal peroperasian untuk bersama2 memacu matawang kripto serta galery emas dalam perniagaan DINARDIRHAM. Satu surat perlantikan perjanjian telah di tandatangi dan di meterai dimana DMS serta ZALE sendiri melihat majlis M.O.U. di adakan di bawah pejabat baru KODINAR di Sri Gombak.

 

MENGAPA PERJANJIAN DI ANTARA DINARDIRHAM DAN KODINAR TELAH DIBATALKAN ?
Kerana KODINAR melanggar ETIKA dan tidak selari dengan perniagaan Dinardirham.
Maka perjanjian telah di batalkan pada awal tahun ini.

 

KENAPA KODINAR DISIASAT OLEH PIHAK BERKUASA?
Selepas KODINAR tidak bersama Dinardirham maka mereka telah meneruskan perniagaan/operasi dengan memacu satu jenis matawang kripto yg baru iaitu PITISCOIN

Mungkin rezeki KODINAR masih belum ada dan harga pasaran PITISCOIN menjunam jatuh maka ramai pelabur2 kecewa dan bertindak terhadap KODINAR.

Akhirnya pihak berkuasa mengambil tindakan pantas sebelum banyak kerugian berlaku kepada para pelabur PITISCOIN.

 

APAKAH KAITAN DINARDIRHAM SEHINGGA TERSERET SAMA UNTUK DI MINTA MEMBERI KETERANGAN?

Oleh kerana KODINAR adalah koperasi pertama di Malaysia yg di lantik oleh syt Dinardirham makan NAMA KODINAR itus endiri ada terselit

Ko – Koperasi
Dinar – Dinardirham

Dimana terdapat surat perlantikan yg sah semasa termeterainya perlantikan Kodinar dulu (ingat ni perkataan dulu) maka dengan itu di panggilah pihak Dinardirham utk memberikan keterangan

 

BERIKUT ADALAH KENYATAAN RINGKAS DARI PIHAK DINARDIRHAM SAYA COPY PASTE DI BAWAH

Dari pihak pengurusan
Sila maklumkan bahawa Koperasi DinarDirham (KODINAR) telah disiasat oleh Bank Negara Malaysia (BNM) & Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AMLA). Sebagai rakan kongsi PREVIOUS dengan Kodinar, kami telah diseret ke dalam siasatan juga. Pengurusan yang yakin memberi kerjasama penuh semasa proses.

Oleh itu, terdapat kemungkinan untuk Pengedar & Pengedar Emas dipanggil untuk click here penyiasatan pada bila-bila masa untuk memberikan lebih banyak maklumat mengenai sifat perniagaan kami pada mata wang kripto. Tolong beri kerjasama penuh kerana ini adalah perkara biasa bagi perniagaan yang masih dalam peraturan kelabu.

Kami melakukan tahap terbaik kami untuk mematuhi semua keperluan yang diperlukan oleh pihak berkuasa dengan membentangkan keseluruhan dokumen berkaitan dengan sifat perniagaan kami. Oleh itu, semua perniagaan akan diteruskan seperti biasa.

Sila ingatkan bahawa ETPS adalah sebuah syarikat berdaftar Luar Pesisir yang terikat dengan bidang kuasa Luar Pesisir manakala BCMY & DD Pte Ltd yang berdaftar di Singapura.

 

SEBAGAI AHLI DINARDIRHAM APA YANG PERLU KITA BUAT ?
Harus bersatu teguh dalam keadaan begini kerana ini adalah simpanan dan perniagaan kita yang sah. Sebagai user kita berhak tahu berita2 terkini, kita tak perlu membuat spekulasi dan panik kerana SIASATAN INI HANYA KEPADA KODINAR yang sudah tidak ada kena mengena dengan kita.

Kita semua berharap agar masalah teknikal ini akan selesai dengan segera untuk kita terus move on. Jangan ragu dan resah kerana 99% kita berada di pihak yg benar dan sama sekali tidak ada kaitan dengan KODINAR yg disebutkan dan diviralkan di media massa. Tugas kita ialah, sampaikan maklumat ini dengan baik, tak perlu berdebat kerana kita tahu kita benar dan viralkan maklumat yg sah ini. Tenangkan ahli2 yg baru yang tahu hal ini dan berbicaralah dengan berhati2 agar tidak tersalah maklumat.

 

KERISAUAN ANDA ADALAH KERISAUAN KAMI
Kerana kami sayangkan perniagaan ini dan perniagaan ini adalah subjektif kepada matawang kripto yg masih berada dalam grey area di Malaysia.

Pihak pengurusan Dinardirham sedang menguruskan permasaalahan ini dengan baik di sana. Kita amat percayakan 200% kepada mereka utk menguruskan hal ini.

Akhir kata,sekali lagi kami TEGASKAN bahawa KODINAR tiada kena mengena dengan kita.

TIADA HARI TANPA DINAR (urusniaga berjalan seperti biasa)

 

M.R.Y