DinarDirham – “Understanding The South East Asia Market” in London

Mewakili South East Asia dalam menyampaikan presentation bertajuk “Understanding The South East Asia Market” di London pada 6 November 2016.

Kita sedia maklum rantau SouthEast Asia ini mempunyai potential yang besar kerana sejak 2 tahun yang lalu berbagai syarikat2 besar bertapak dan mencari peluang untuk memasuki rantau ini. Mungkin 2 tahun yang lalu syarikat2 teknologi sangat sukar untuk menembusi rantau kita dan mereka telah mengeluarkan kos yang tinggi untuk bertapak. Dengan perkembangan teknologi baru dalam bidang fintech dan juga blockchain membolehkan syarikat2 baru seperti Uber, facebook, google, ebay, wechat, whatsap dan beberapa syarikat gergasi dunia mempunyai cawangan dan mengaut keuntungan besar dari rantau ini. Ini dinamakan “evolusi”.

Contoh yang paling ketara adalah Uber, ketika awal kemunculannya Uber menerima bantahan dari pemandu2 teksi di seluruh dunia dalam skala global termasuklah Malaysia dan akhirnya terpaksa akur bahawa evolusi teknologi tidak mampu disekat. Kerana evolusi teknologi jugalah, jenama Kodak yang terkenal 10 tahun yang lalu dengan produk filemnya tenggelam dengan kemunculan Smart Phone yang mempunyai built in camera dari kejayaan evolusi penyimpanan digital melalui memory card.
Pada 6 November 2016 iaitu kurang 3 hari dari skrg bertempat di BishopGate London, saya diberi peluang di pentas antarabangsa untuk memberi ucapan selama 20 minit sebaris dengan nama2 besar dan berpengaruh dalam bidang masing2 seperti Roger Ver, Head of R&D from Barclays, Professor of blockchain from Milan, Senior Innovation of Royal Scotland Bank, Founder of Mcafee, Global Head of Securities of SWIFT, CEO of Genesis Mining, CEO of bitangels.com dan beberapa wakil financial instituition memberikan satu peluang yang tidak akan disia-siakan dalam menaikkan nama DinarDirham di pentas antarabangsa sekaligus membawa nama Malaysia dan juga harapan semua wakil2 usahawan dan rakan kongsi/associates.
Produk flagship kita iaitu digital “DinarCoin” yang disandarkan kepada emas secara realtime hedging 1:1 click here bakal dipersembahkan dan produk UBW (multi crypto asset wallet) juga bakal dipertontonkan di pentas antarabangsa London untuk membuktikan bahawa kita juga mampu menghasilkan produk yang mampu mengegarkan dunia fintech dan blockchain di peringkat antarabangsa terutamanya di pasaran Europe.
South East Asia dipelopori oleh Brunei, Malaysia, Thailand dan Indonesia menjadi bukti sejarah bahawa betapa kita juga sedia menerima evolusi dan teknologi baru dari sambutan yang diterima untuk produk2 yang diciptakan oleh kami terutama ETPS, DNC, GSC, UBW dan juga Physical gold 999.9 Dinar.

Tidak dapat kita nafikan bahawa konsep pre-order DNC melalui ETPS yang diuruskan oleh syarikat offshore di jurisdiction Seychelles iaitu Golden Serenity hasil kerjasama dengan DinarDirham yang bertanggungjawap sebagai penyalur teknologi telah menghasilkan “market demand” dan “market capital” yang besar di peringkat awal.

Ramai yang belum faham objektif dan halatuju kita, membuat andaian sendiri dan meletakkan hukum terus terhadap ETPS tanpa mengkaji keseluruhannya.

“Sejarah sudah membuktikan, evolusi tidak mengenal agama, bangsa dan kaum”.

Jika kita hanya tunggu dan lihat tanpa memulakan langkah awal dalam melibatkan diri dalam evolusi kewangan digital, ianya bakal pupus seperti Kodak, walkman, radio casette, piring hitam, dan lain2. Konsep ETPS sama seperti konsep konvensional IPO ataupun yang terbaru iaitu ICO (initial coin offering).

Perbezaannya terletak pada cara perkongsian keuntungan yang bergantung kepada harga emas semasa dan mampu menjana pendapatan buat semua dengan modal sedikit ataupun besar tanpa diskriminasi. Dengan kekuatan “networking” juga membolehkan menikmati pendapatan tambahan sebagai penyebar innovasi dan membawa nama DinarDirham dalam skala yang besar.
Akhir kata, Doakan keberangkatan team kami ke London ini dapat mencapai objektif dan mampu mengangkat martabat nama “Dinar & Dirham” sebagai membuktikan bahawa produk yang dihasilkan oleh kita ini adalah salah satu “solutions” dan “distruptive” innovation yang mampu mengegarkan pasaran Eropah pula.

Your Gold,Our technology
The Future is Now !!